HusNaLaliNk Official Blog

Tuesday, 12 September 2017

Menginap di Hotel 4 Star Dorsett Putrajaya

Assalamualaikum..
Minggu lepas kami berpeluang menginap di Hotel 4 bintang di Dorsett Putrajaya menemani si kekanda (temanla sangat πŸ˜…) berbengkel di hari cuti peristiwa which is Hari Cuti sempena Sukan Sea 2017 tu..

Walaupun jarak rumah ke Dorsett Putrajaya hanyalah 6km sahaja kami tetap tidak melepaskan peluang untuk bermalas-malasan di hotel. Well, so far si cik kak Orked Nurtihani yang paling gembira sebab she likes hotel a lot 😏

Yang paling kesian si kekanda lah sebab kena berbengkel di hari cuti nasib dia dapat cuti pada jumaat pada minggu yang sama. Alhamdulillah..So far, hotel pun di tempah khas oleh bos (Dr) beliau sebab kena lunaskan kerja secepat mungkin. Hotel yang kami inap ni rate area dalam Rm250-Rm280.




Serius, aku suka sangat dengan kombinasi warna hotel ini, coklat terang, coklat cair, hijau pucuk pisang dan hijau gelap sikit, memang warna kesukaan aku jugak, di tambah pula hotel masih baru, semuanya empuk sedap, dan barang-barang keperluan jugak complete..

Hotel ini digabungkan dengan mall kecil yang diberi nama Suria Mall tapi masih belum banyak kedai yang ada di dalamnya. Yang pastinya makanan di food court di sangat murah dan sedap. kalau nak tau kedai apa je yang ada di sini KLIK SINI

sebelum Check out, kami sempat berselftwo berdua di dalam bilik, dalam 17203740 gambar yang di ambil, satu ni je yang nampak senonoh..maafkan muka aku yang besar pinggan Noritake tu ye 😝😜



Ok, sampai ketemu di ruangan entri yang lain pula untuk di kongsi..

πŸ’Ÿ  Terima kasih sudi baca πŸ’Ÿ

Thursday, 7 September 2017

Melawat warung VIRAL Warong HIjrah di Ayer Hitam Kedah

Assalamualaikum..
Dalam perjalanan balik ke Perlis, kami sempat menyinggah warung yang viral di sebabkan Mihun Celup atau Mee Sup Thai yang SUPER AWESOME taktau nak habaqqqqq!!! Alahai..Dua kali kami repeat ke Warung Hijrah di Ayer Hitam..dan dua-dua kali pergi rasa tetap sama...Fuhh..






Sudahlah harganya yang MURAH dan tak lokek langsung..ini Mee Sup Thai Special (letih nak mengabiskan banyak sangat) dan cendol Pelangi. Harga dan menu ada dalam gambar-gambar di atas..Sampai sekarang masih terasa kesedapan dia..letak ayam banyak gilaaaaaa..

menu ni belum di letak serbuk cili lagi..boleh pergi jauh mee celup ni

Menggiurkan TAK?



Okey itu sahaja nak kongsi kebahagiaan dengan orang lain kat luar sana tentang  makanan-makanan yang sedap ini..Warung Hijrah ni sentiasa di penuhi orang, kalau nampak kereta parking banyak-banyak berhadapan dengan Pasaraya KAWANG itulah dia.

TIPS!!!
Oh lupa nak bagitau Pasaraya KAWANG ada 2 di kawasan Ayer Hitam tu, anda cari Pasaraya KAWANG yang kecil bersebelahan stesen minyak Petron bukan Pasaraya KAWANG yang berhadapan dengan Nat dekat simpang 3.

NAT* = Pasar Pagi

πŸ’Ÿ Terima Kasih sudi baca πŸ’Ÿ

klik lagi la..