Farm In The City : FUN > ENJOY > HAPPY | Life Is a Word

klik sana sini..

Friday, February 6, 2015

Farm In The City : FUN > ENJOY > HAPPY

Asslamualaikum W.B.T.. 

Pertama sekali SELAMAT TAHUN BARU! baru nak update blog..terlajak busy sangat 2015 ni hukhukhuk... 

Sebelum itu aku nak ucapkan jutaan terima kasih buat abg ben ashaari kerana memberi peluang blogger sendu macam saya menikmati aktiviti riadah yang best untuk permulaan tahun ni..Ehsan daripada abg ben dan #kelabbloggerbenashaari, maka terhasil jugak entri ini..

Sebelum masuk ke dalam, mesti wajib ambil gambar dulu..hehehe Oh Ya..bestnya Farm In The City ni, walaupun ala-ala farm tapi mesra stroller sangat..saya sukaaaaa...Memandangkan Orked sudah 7.5kg, memang sesuai sangat bawak stroller ni..tapi kalau nak berBW (baby wearer) macam kurang sesuai , bukan panas ape, tapi sebab kite gerak sana sini, memang boleh buat keluar peluh, kalau bawak BW baby mungkin akan rimas..tapi kalau nak guna jugak pun boleh..up to parent tu ok..nama pun farm kan..kalau nak sejuk masuk bilik econ hihihihik..




Budak tu happy sangat sampai taknak tengok kamera tapi senyum pulak..sabar jela.. @_@ 

haiwan pertama yang boleh kita nampak PONY... Sangat jinakk..handsome not bad..ada 2 ekor..sekor sembunyi dalam kandang =)


Okey, sebelah si Pony ni, cik kak pemalu "Pink-Backed Pellican" suka sangat dia dengan kamera..Kami amek je gambar terus dia pose sexy..alahai..cair kejap tengokk keayuan tu.. hihihihi




okey..aku berpeluang ambil gambar di bawah pokok yang melintang kat tengah ni..Orked macam biasa still blur jer.. Time aku datang ni tak ramai sangat orang, jadi bestla dapat sentuh sana sentuh sini tanpa tunggu turn nak 'sentuh' hehehehe.. Aku pergi ni sebab cuti umum Thaipusam selasa lepas..


seterusnya, mari aku perkenalkan dengan anak angkat baru yang jinak dan mendengar kate..hahahaha..geramm nak pelukk ciumm tauu..nasib kamu ucukk wahai Praire Dog..perut moncit tu yang buat aku bertambah geram..dan yang tengah berdiri tu antara yang paling aktif lompat sana lari sini..dan memang sangat nakal..




Ha tengok yang ni, mula-mula dia layann je bila kite belai..tapi sekali dia nak try ngapp jari mak yang haluss muluss ni..haishh sabar la nasib tak jerit kuat kat situ..Orked dia peratiiiiii je geramm sebab tak dapat pegang mcm Ibu pegang lettewww..hihihihi



Teka haiwan apakah ini? hehehe..Ini la skunk yang kentut busuk tu..Tapi skunk ni cute sebab dia bewarna putih dan tengah tidur..sopan sangat tidur macam Orked..hmmm hahahaha..


Ini pulak encik Gagak putih "white crow"..Tengok suci sangat sebab bulu putih kan..hehehe..RARE..


Ini pulak..namanya 'Blue Tongued Lizard'..okey aku pandang sekali imbas je benda alah ni..gelii sebab kulit dia licin..tapi lama pulak dia duk statik macamni..haishh naik bulu roma lak..grrrrr


Ini pulak tak perlu bagitau kot..semua orang pun tau..reptilia yang wajib ada di mana-mana...hmm..tengah bersalin kulit mereka-mereka ini..yang putih tu nama glemer dia "Albino Burmese Phyton" ooo puak Burma ni.. hehehe


Nampak tak jarak aku dengan Pak Iguana ni..besoo oii..Mungkin agak berusia ya..Ambik gambo kena flash pun rilex je..hmm..paksa oleh sang suami untuk bergambo disebelah dia..hishh...geliii lagi.. hukhukhuk


EH Video pendek aku pegang anak angkat aku "Praire Dog" Maafkan suara aku yang annoying tu eh..=p


Seterusnya kan jumpa si Black and White tegu ni..nama ringkas dan glemer..TEGU gituu...Umur 12-15Tahun..dah Tingkatan 1 la agaknya si Tegu ni..


Tengah sembunyi disebalik pokok..hmm...


Oh yes..perkenalkan model cilik aku ye..Nama nye Damia Zara..2 tahun lebih umurnya..Sangat suka tengok haiwan..Dia paling suka ikan, anak ayam dan arnab..hehe..


Okey Burung Hantu pun ado ye kat sini..tapi masa aku pergi dia duduk dalam kurungan, alahai tak dapat tengok jelas-jelas..cemburu tengok blogger lain yang dapat bergambar dengan dia..


Ini kawan baik la ni..boleh jadi gengg...kura-kura tu dah tua..tak ingat pulak berapa tahun..tapi dah tua dah dia..Semoga Allah panjangkan la usia dia ya..


Comel tak? Ini la rusa dik dik..nama glemer Kirk's dik dik..cutee mata tu eyeshadow kemainn lagii yee macam nak pergi dinnerr..hahahaha..ok merepak dah aku ni..


Sebelah rusa ada merak..tapi merak ni sombong sebab taknak kembangkan bulu..jeles jugak aku tengok ada blogger lain yang pegi dia kembangkan sikit bulu dia..cantikk sangatt oiii..kalau tak mesti Orked yang paling suka..Almaklumla kebanyakan haiwan kat sini, semuanya pertama kali dilihatnya..


Lihat muka keterujaaaaaaannn ittewwww...dia nak picit arnab tu...nasib si arnab ni bulunye tebal..jadinya si Orked picit bulu je..hehehe..hai la anak semua pun nak di picitnya..


aktiviti lain yang ada di sini adalah aktiviti menyauk ikan-ikan kecik di longkang buatan yang mengepung arnab2 dan geng2 yang lain..Guinea pig pun adeee..


Aktiviti yang paling Orked suka..bagi makan fish..sebab kat rumah aku pun ada akuarium..dia penah la bagi fish makan..pandai anak ibu...gerammm tengok jari kecik tu....


ok, untuk makluman sesiapa yang ingin bertandang ke Farm In The City, ini lah masa-masa untuk melihat secara live bagaimana haiwan-haiwan ini diberi makan..


di sebelah kiri dalam gambar di bawah merupakan tempat untuk berehat, boleh makan dan minum di situ..santai tempatnya macam pergi berkelah pun ye jugak.. hihihihi..


kenalkan, penyu zaman purbakala menurut aku..takut tengok beliau..nama nya Alligator Snapping Turtle..ada 3 @ 4 ekor kesemua..unikk kan?


dan terakhir kalinya..mari tempek sekeping gambo wefie bersama Sil Fatimah Zaharah dan niece Damia Zara, gedabak pipi aku haihhh...mencikkk..


Oh..ada lagi haiwan yang ada di Farm In The City ni..Kanggaroo ada 2 ekor, landak chubby, parrot, fox, ayam serama cute, kambing, dan macam-macam lagi..Haaaaa...terujaaa takk..dan kebanyakan daripadanya boleh disentuhh tau..Tunggu apa lagi..cepat la pergi ke sana jika ada masa lapang boleh kenalkan haiwan tersebut kepada anak-anak..

Tiket dewasa yang ada mykad RM30 kanak-kanak RM25..
Selamat beriadah semua..

Wassalam..

9 comments:

redza said...

musang ada tak? aku tak pergi lagi

MizzTina said...

husna pun pegi ye.. hri tu nk contact abg ben gak, tp bila fikir anak kecikkkk lg, mcm xsesuai..hehehe

lalink7 said...
This comment has been removed by the author.
lalink7 said...

Musang adaaa..tapi xsmpat amek
gambo sbb lebih kurang..hehee..megan fox ade laa..yg tgh type ni kahkahkahkah

lalink7 said...

MizzTina :yelaa kale baby check lagi better jangan..hehehe..tggu beso sikit okeyla...kat sana hama mesti banyak nak2 kalau baby kurang sihat..bahaya..

d0tbl0gsp0td0tk0m said...

salam tuan belog...

tgk gagak putih tu... teringat cite ".. pada zaman dahulu....."...

si bangau khianat kat gagak... tu pasai sekarang gagak jadi hitam.. huhuhu...

cite dogeng rakyat... huhuhuh

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

OBAT PEMBESAR PENIS said...

This article is very helpful thanks for sharing.......................!!!!!!!!!!!

Dewi Aja said...

Hello Admin!
Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

klik lagi la..